Portals
GVB

GVB: Modern oppervlak nabij de cloud

Het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB groeit, maar moet tegelijkertijd op de kosten letten. De keuze om het ICT-landschap naar de cloud te verhuizen past goed bij de ambities van het bedrijf. Met hulp van Eurofiber Cloud Infra wordt de reis naar de cloud in stappen gemaakt.

Klantcase

Lees de hele klantcase

Wij vertellen je graag meer over deze case en helpen je met jouw uitdagingen op het gebied van cloud en connectiviteit.

GVB wil reizigers met het openbaar vervoer in Amsterdam veilig, gastvrij en volgens dienstregeling vervoeren. Het bedrijf vervoert dagelijks ongeveer 800.000 reizigers en verwacht dat dit aantal zal groeien naar 1 miljoen. GVB heeft in ieder geval nog tot 2024 het exclusieve recht om de reizigers in de hoofdstad te vervoeren met bus, trein, metro en veerdiensten. GVB heeft een aantal ambitieuze doelstellingen. Zo wil het bedrijf bij de vijf beste werkgevers van Amsterdam horen en minder afhankelijk worden van subsidies.

“Bij ieder project dat we initiëren moeten we aangeven wat het bijdraagt aan deze doelstellingen,” vertelt ICT-consultant Barry Schneider. “De overgang naar een cloudomgeving kan helpen de groei te stimuleren en tegelijkertijd de kosten binnen de perken te houden.”

Dichtbij de cloud opereren

GVB beschikt nu over drie datacenters, waarvan er twee on premise fysiek bij het bedrijf staan. Het is de bedoeling dat er hooguit één fysiek datacenter overblijft naast het datacenter in de cloud. Eurofiber Cloud Infra helpt het vervoerbedrijf om in zijn eigen tempo steeds meer richting cloud te gaan.

Klantcase

Lees de hele klantcase

Wij vertellen je graag meer over deze case en helpen je met jouw uitdagingen op het gebied van cloud en connectiviteit.