Negen op de tien IT-verantwoordelijken: multicloudstrategie belangrijk voor toekomst organisatie

Een op de drie bedrijven maakt gebruik van multicloudstrategie

 

Utrecht, 23 februari 2019 – Maar liefst 88 procent van de IT-verantwoordelijken stelt dat een multicloudstrategie belangrijk is voor de toekomst van hun organisatie. Dit blijkt uit een onderzoek van MatrixMind, uitgevoerd door TNS NIPO, onder 370 IT-beslissers. Desondanks maakt slechts een op de drie ondervraagden momenteel gebruik van een multicloudstrategie.

Van alle bedrijven zonder multicloudstrategie heeft bijna driekwart zich de afgelopen jaren hierin ook niet verdiept. Erg opvallend, omdat maar liefst 62 procent van de ondervraagden denkt dat een multicloudstrategie kan leiden tot flinke kostenbesparingen voor hun organisatie. “Het aanbod van cloudoplossingen op de markt neemt nog steeds toe”, zegt Lucas den Os, directeur bij MatrixMind. “De markt ontwikkelt zich voortdurend en bovendien bestaat er niet één ultieme oplossing voor alle workloads. De kwaliteit van dienstverlening op specifieke terreinen is vooral een reden om te kiezen voor een bepaalde cloudleverancier. Als klant wil je daarin zo flexibel mogelijk zijn.”

Belemmeringen

Uit het onderzoek blijkt dat wet- en/of regelgeving de belangrijkste reden is om een multicloudstrategie niet te implementeren, op korte afstand gevolgd door technische incompatibiliteit. Voor ruim vier op de tien IT-verantwoordelijken zijn technische en organisatorische implicaties van een multicloudstrategie niet duidelijk. 42 procent van de IT-beslissers ziet een multicloudstrategie als een risico voor de eigen organisatie. Den Os: “De onzekerheid is begrijpelijk, maar tegelijkertijd ook onnodig. Er zijn inmiddels tal van best practices van organisaties die een succesvolle multicloudstrategie hanteren.”

Overwegen leidt meestal tot gebruik

Van de bedrijven die zich in de afgelopen 24 maanden wél heeft georiënteerd op een multicloudstrategie, geeft 87 procent aan hier zeker of waarschijnlijk gebruik van te gaan maken. “Deze uitkomst uit het onderzoek geeft ook ons beeld weer, waarin klanten meerdere cloudplatformen overwegen”, zegt Den Os. Dit komt ook door de volwassenheid van de cloudmarkt, met aanbieders zoals Microsoft Azure dat populair is bij IaaS- en hybride implementaties en het Google Cloud Platform voor open source- en IoT-oplossingen.

Over MatrixMind

MatrixMind is in 2015 opgericht en is een zusterbedrijf van Bauhaus ArtITech. MatrixMind richt zich op complexe IT-transformaties. MatrixMind verlengt het vertrouwen van de eigen omgeving naar de cloud, waarbij de klant op elk moment bepaalt wat de ideale balans is tussen beiden. Het bedrijf levert public cloud consultancy- en beheerdiensten, gebaseerd op: public cloud-tenzij, open-source-tenzij, automation-tenzij en cloud- agnostisch.

MatrixMind werkt voor onder meer Buma Stemra, Asics, VolkerWessels, GVB, ATPI, Teleena, Priva, RiskCo, ParkMobile en gemeentes.