MatrixMind realiseert autoscaling Citrix desktopin Azure voor Gemeente Molenwaard

Utrecht, 9 april 2018 – De gemeente Molenwaard, de eerste Nederlandse gemeente zonder gemeentehuis, biedt haar digitale en mobiele diensten aan via het Modern Virtual Data Center (MVDC) van MatrixMind. Met de hybride cloudoplossing van MatrixMind is het mogelijk ambtenaren vanaf nu een Citrix desktop aan te bieden op basis van autoscaling technieken van Citrix Cloud, toegepast op de resources in Azure.

“Met deze oplossing hebben we het beste van beide werelden: een optimale performance en beschikbaarheid terwijl we alleen betalen voor wat  daadwerkelijk gebruikt wordt. Want zodra het aantal gebruikers daalt, schaalt de oplossing en daarmee de kosten, automatisch terug”, aldus Jan Meijsen,ICT Manager van de Gemeente Molenwaard.

De oplossing, mede gerealiseerd met een partner, is gebaseerd op een lange keten: van internet, via werkplek, loadbalancer, presentatielaag, applicatie en uiteindelijk een database backend. Almir Iriskic, oprichter en CTO van MatrixMind “Ondanks deze lange keten, is er geen concessie aan security gedaan:Palo Alto firewalls, die zowel on premise staan als in de Cloud, controleren de gehele verkeersstroom vanaf de internet ingang, desktop, applicatie laag tot aan de backend database .

Voor meer tips over clouddesign en -migratie kunt u zich inschrijven voor een van de clousessies die MatrixMind regelmatig organiseert onder leiding van Marco Gianotten van Giarte. Inschrijven kan op https://biz-connect.nl/WP/index.php/matrixmind-soundbite-sessie/

Over MatrixMind
Nooit meer investeren in on-premise infrastructuur, geen startup kosten en een gegarandeerde exit vanuit de publieke Cloud. Dat is de garantie die MatrixMind klanten krijgen met de Modern Virtual DataCenter oplossing (MVDC). Het MVDC creëert een hybride, redundant uitgevoerd datacenter o.b.v. colocatie (Equinix) en geintegreerd met de public cloud. Gebaseerd op een cloud-tenzij filosofie worden applicaties geleidelijk maar beslist van de eigen- dan wel colocatie naar AWS, Azure of andere Public Cloud providers verhuisd. MatrixMind biedt een 100% garantie dat met het MVDC concept capaciteitsuitbreidingen in het eigen datacenter voorgoed tot het verleden behoren en alle toekomstige groei kan worden opgevangen in de Publieke Cloud. Een eventuele exit ten aanzien van deze Public Cloud provider(s), maar ook Matrixmind zelf, is daarbij volledig gezekerd. MatrixMind bedient onder meer Buma Stemra, Asics, GVB, ATPI, Teleena, Priva, Park Mobile en gemeenten zoals Molenwaard, Hollands Kroon, Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest en Leiderdorp.