Persbericht: MatrixMind baseert haar CloudHub platform op het cloud-native Network Operating System ‘SONiC’

Utrecht, 7 september 2021 – MatrixMind, het bedrijf dat met haar CloudHub klanten een managed hybride platform biedt om een gecontroleerde overstap naar de cloud te maken, gaat haar oplossing baseren op het SONiC: Software for Open Networking in the Cloud.

Niet gebonden aan één fabrikant

SONiC is geïnitieerd door Microsoft en wordt door een groot aantal fabrikanten en CSPs ondersteund als open source-platform voor softwarematig beheer van switching en netwerken. Veel cloudproviders maken gebruik van de technologie voor hun eigen infrastructuur. SONiC maakt het gemakkelijker om netwerkapparatuur van verschillende fabrikanten door elkaar te gebruiken en abstraheert de onderliggende hardware. Dit biedt klanten schaalbaarheid tot 100Gb/s en een veel snellere introductie van nieuwe functionaliteit.

Netwerkapparatuur veel flexibeler in te zetten

“Klanten willen steeds snellere cloudverbindingen”, vertelt Jaap Gorjup, Cloud expert bij MatrixMind. “5G gaat die behoefte alleen maar versnellen. Door deze softwarematige netwerkoplossing, die door verschillende fabrikanten wordt ondersteund, hebben we veel meer flexibiliteit om snelle verbindingen op te zetten en op te schalen. Een proces dat normaal maanden tijd kost, wordt een kwestie van uren.” Een ander voordeel is dat SONiC gebouwd is op een containerinfrastructuur, waarmee veilig en flexibel specifieke diensten in- of uit te schakelen zijn. “Zo kunnen we realtime verschillende firewalls in- en uitschakelen. Hetzelfde geldt voor specifieke diensten zoals videostreaming.” Een laatste voordeel is dat SONiC opensource is. “Tienduizenden software engineers zijn continu bezig de dienst te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen die direct te gebruiken zijn.”

Over MatrixMind

MatrixMind ondersteunt met CloudHub klanten die onder architectuur een gecontroleerde overstap naar de cloud willen maken. CloudHub is een platform waarmee klanten hun eigen datacenter, cloud- en alle SaaS-, PaaS- en connectiviteitsproviders samenbrengen in een centrale architectuur. Die laatste is end-to-end gebaseerd op veilige privéverbindingen en bevat tevens de integratie van cloud landing zones o.b.v. de laatste AWS- en Azure referentiearchitectuur. De gehele omgeving wordt volledig voor klanten beheerd teneinde security, kosten en performance te optimaliseren.

Voor meer informatie:
MatrixMind B.V.
Jaap Gorjup

jaap.gorjup@matrixmind.nl