De gemeente Molenwaard, de eerste Nederlandse gemeente zonder gemeentehuis, biedt haar digitale en mobiele diensten vanaf vandaag aan via het Modern Virtual Data Center (MVDC) van MatrixMind.
Utrecht,19 maart 2018 – “Aangezien de gemeente beschikt over veel privacygevoelige informatie, werden er bijzondere eisen gesteld aan de veiligheid van de geboden cloudoplossing.. Door o.a. de integratie van Citrix Cloud Services en firewalls van Palo Alto kunnen nu veilige en schaalbare werkplekken worden aangeboden.”, aldus Jan Meijsen, ICT Manager van de Gemeente Molenwaard.
Volgens Almir Iriskic, oprichter van MatrixMind, is het van groot belang te zorgen dat een dergelijk cloudplatform schaalbaar en onder de controle is. ”Denk over een Cloudontwerp als een Enterprise model. In een goede cloudhiërarchie dienen de rollen op het juiste niveau te worden gedefinieerd waardoor de klant de mogelijkheid heeft om een regierol in te nemen. Zorg daarnaast voor optimale sizing i.p.v. een maximale door middel van automation en autoscaling toepassingen. De vuistregel bij ons is: schaalbaarheid mag nooit worden beperkt door een inadequaat design”.
“De Cloud vraagt daarnaast ook om een modulaire benadering; monolithische-oplossingen zullen in de Cloud op een gegeven moment een single point of failure worden en kunnen ook de kracht van de Cloud beperken. Ontwerpbeslissingen dienen tevens te worden geïntegreerd in een OTAP-promotie waarmee Continuous Delivery wordt gewaarborgd. Dit kan alleen d.m.v. automation van technische infrastructuur in Cloud”.
Voor meer tips over clouddesign en -migratie kunt u zich inschrijven voor een van de cloud sessies die MatrixMind regelmatig organiseert onder leiding van Marco Gianotte van Giarte. 

Over MatrixMind
Nooit meer investeren in on-premise infrastructuur, geen startup kosten en een gegarandeerde exit vanuit de publieke Cloud. Dat is de garantie die MatrixMind klanten krijgen met de Modern Virtual DataCenter oplossing (MVDC). Het MVDC creëert een hybride, redundant uitgevoerd datacenter o.b.v. colocatie (Equinix) en geintegreerd met de public cloud. Gebaseerd op een cloud-tenzij filosofie worden applicaties geleidelijk maar beslist van de eigen- dan wel colocatie naar AWS, Azure of andere Public Cloud providers verhuisd. MatrixMind biedt een 100% garantie dat met het MVDC concept capaciteitsuitbreidingen in het eigen datacenter voorgoed tot het verleden behoren en alle toekomstige groei kan worden opgevangen in de Publieke Cloud. Een eventuele exit ten aanzien van deze Public Cloud provider(s), maar ook Matrixmind zelf, is daarbij volledig gezekerd. MatrixMind bedient onder meer Buma Stemra, Asics, GVB, ATPI, Teleena, Priva, Park Mobile en gemeenten zoals Molenwaard, Hollands Kroon, Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest en Leiderdorp.