Een op zeven IT-verantwoordelijken niet op de hoogte van datadoelstelling voor eigen organisaties 

 

 

 

Een derde heeft geen intern datamanagementproces

 

Utrecht, 7 januari 2020 – Maar liefst veertien procent van de Nederlandse organisaties heeft geen duidelijke datadoelstellingen opgesteld. Dit blijkt uit onderzoek van MatrixMind uitgevoerd door KANTAR onder 384 IT-verantwoordelijken bij bedrijven met ten minste honderd medewerkers. Van alle ondervraagden zegt 34 procent dat hun organisatie geen intern datamanagementproces heeft ingericht.

Deze resultaten zijn opvallend aangezien 48 procent van de ondervraagden in dienst is bij bedrijven die data als een service leveren. Dit is vaker bewerkte – dan onbewerkte data. Een op de drie bedrijven noemt data het hoofdproduct dat ze aanbieden.

Geen data delivery proces
Hoewel bijna de helft van de Nederlandse bedrijven data aan hun klanten verkoopt, zegt vijftien procent niet over de juiste tools en technieken te beschikken om de waarde van data te ontsluiten. Daarnaast ontbreekt het bij ruim een derde aan een duidelijk data management proces en is er bij het zelfde percentage geen data delivery proces ingericht richting klanten.

Ongeschikt IT-ecosysteem
Voor bedrijven die de overstap willen maken naar een meer data-centralistische dienstverlening, is er vaak nog werk aan de winkel. Zo blijkt dat bij drie op de tien bedrijven het huidige IT-ecosysteem niet geschikt is om een dergelijke overgang te faciliteren. Iets dat mogelijk te maken heeft met de inflexibiliteit van deze systemen (43 procent) en het beperkte innovatievermogen (44 procent).

Over MatrixMind
MatrixMind is gespecialiseerd in oplossingen, die gebaseerd zijn op een hybride multi-cloud platform. Een dergelijk platform combineert de voordelen van werken in de cloud en een eigen omgeving. De focus ligt daarbij op hybride IAAS (Infrastructure as a Service) architecturen. Daarbij creëert het bedrijf via een Modern Virtual DataCenter concept vanuit Equinix datacenters een gezonde balans tussen een on-premises infrastructuur en de cloud. De gecertificeerde consultants van MatrixMind zijn breed inzetbaar op alle cloud-gerelateerde vraagstukken en zijn gespecialiseerd in Azure en AWS. Het bedrijf is in 2015 opgericht en is een zusterbedrijf van Bauhaus ArtITech.

Bekende opdrachtgevers van MatrixMind zijn onder meer Buma Stemra, Asics, VolkerWessels, GVB, ATPI, Teleena, Priva, RiskCo, ParkMobile en diverse gemeentes.