Buma Stemra en MatrixMind maken Cloud portabiliteit onafhankelijk van OS platformen

Utrecht, 7 mei 2018 – Buma Stemra heeft samen met MatrixMind, public cloud integratie specialist, binnen het programma “Open the Core” haar cloud portabiliteit volledig onafhankelijk gemaakt van het gebruikte OS platform.

Daartoe transformeerde Buma Stemra in samenwerking met MatrixMind haar on-premise omgeving o.b.v. .NET en SQL naar een PHP en .NET omgeving op basis van LINUX in Docker containers in AWS. Tevens wordt hierbij gebruik gemaakt van een Kafka backend. De laatste stelt bedrijven als LinkedIn, Twitter, AirBnB in staat om hun grootschalige webapplicaties te bouwen op basis van een “Built-to-Fail” filosofie.

Met Terraform en Ansible als configuratietools kan Buma met haar infrastructuurnu veel sneller innoveren. Updating van de omgeving kan zonder downtime dankzij een ingebouwde Continuous Delivery en Continuous Integration (CI/CD) filosofie. Maar ook de elasticiteit van de cloud wordt maximaal benut door gebruik te maken van een serverless architectuur o.b.v. AWS Lamda waarbij scripting zorgt voor het aan- en uitzetten van cloudresources.

“We zien dat klanten steeds modernere open source development- en deployment tools gebruiken. Het is van groot belang dat wij als hybride cloud infrastructuur specialist klanten hierin kunnen begeleiden” aldus Dennis Rietvink, senior cloudengineer bij MatrixMind.

Voor meer tips over clouddesign en -migratie kunt u zich inschrijven voor een van de clousessies die MatrixMind regelmatig organiseert onder leiding van Marco Gianotten van Giarte. Inschrijven kan op https://biz-connect.nl/WP/index.php/matrixmind-soundbite-sessie/

Over MatrixMind
Nooit meer investeren in on-premise infrastructuur, geen startup kosten en een gegarandeerde exit vanuit de publieke Cloud. Dat is de garantie die MatrixMind klanten krijgen met de Modern Virtual DataCenter oplossing (MVDC). Het MVDC creëert een hybride, redundant uitgevoerd datacenter o.b.v. colocatie (Equinix) en geintegreerd met de public cloud. Gebaseerd op een cloud-tenzij filosofie worden applicaties geleidelijk maar beslist van de eigen- dan wel colocatie naar AWS, Azure of andere Public Cloud providers verhuisd. MatrixMind biedt een 100% garantie dat met het MVDC concept capaciteitsuitbreidingen in het eigen datacenter voorgoed tot het verleden behoren en alle toekomstige groei kan worden opgevangen in de Publieke Cloud. Een eventuele exit ten aanzien van deze Public Cloud provider(s), maar ook Matrixmind zelf, is daarbij volledig gezekerd. MatrixMind bedient onder meer Buma Stemra, Asics, GVB, ATPI, Teleena, Priva, Park Mobile en gemeenten zoals Molenwaard, Hollands Kroon, Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest en Leiderdorp.