In de pers

In de pers

Persberichten

Eurofiber neemt meerderheid in cloud platform provider MatrixMind

Maarsen/Utrecht, 16 november 2020 – Eurofiber neemt een meerderheidsaandeel in MatrixMind, een Nederlandse onderneming gespecialiseerd in hybride- en multi-cloud oplossingen. De onderneming is per 6 november 2020 onderdeel van Eurofiber Group.

Lees hier het bericht >

 

Een op zeven IT-verantwoordelijken niet op de hoogte van datadoelstelling voor eigen organisaties

Utrecht, 7 januari 2020 – Maar liefst veertien procent van de Nederlandse organisaties heeft geen duidelijke datadoelstellingen opgesteld.  Van alle ondervraagden zegt 34 procent dat hun organisatie geen intern datamanagementproces heeft ingericht.

Lees hier het bericht >

 

Bij 1 op 5 organisaties is niet duidelijk wie toegang heeft tot meest gevoelige gegevens

Utrecht, 25 september 2019 – Bij 18 procent van de Nederlandse bedrijven is niet bekend welke applicaties en gebruikers toegang hebben tot de meest gevoelige informatie. Maar liefst 32 procent van de ondervraagden geeft aan dat dataversleuteling binnen hun organisatie niet verplicht is.

Lees hier het bericht >

 

MatrixMind levert beheerde Kubernetes omgeving aan RiskCo

Utrecht, 4 juli 2019 – MatrixMind levert een beheerde containeromgeving op basis van Kubernetes aan InAdmin RiskCo, een van de leidende uitvoerders voor pensioen-administratie in Nederland. Het platform stelt RiskCo in staat om haar applicaties op een efficiënte en veilige manier te implementeren, beheren en schalen.

Lees hier het bericht >

 

Negen op de tien IT-verantwoordelijken: multicloudstrategie belangrijk voor toekomst organisatie

Amsterdam, 23 mei 2019 – Maar liefst 88 procent van de IT-verantwoordelijken stelt dat een multicloudstrategie belangrijk is voor de toekomst van hun organisatie. Dit blijkt uit een onderzoek van MatrixMind, uitgevoerd door TNS NIPO, onder 370 IT-beslissers. Desondanks maakt slechts een op de drie ondervraagden momenteel gebruik van een multicloudstrategie.

Lees hier het bericht >

 

MatrixMind onderzoekt minimalisering  vendor lock-in voor FaaS-platformen

Utrecht, 8 april 2019 – De nieuwste cloudontwikkelingen bevinden zich op het gebied van FaaS-platformen: Function-as-a-Service, ook wel ‘serverless computing” genoemd. Anders dan bij PaaS (Platform-as-a-Service), betalen klanten alleen voor de tijd die nodig is om software functies uit te voeren, wordt er zeer granulair per micro-seconde afgerekend, wordt het op- en afschalen van onderliggende resources volledig verzorgd door de cloudprovider en is er sprake van de hoogste mate van hardware abstractie.

Lees hier het bericht >

 

Seminar voor IT-professionals van zorginstellingen op 17 april 2019 in Amsterdam

Utrecht, 18 maart 2019  - Woensdag 17 april 2019 organiseert MatrixMind het seminar ‘Cloud in de zorg’ voor IT-professionals van ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Bezoekers worden ontvangen in het geheel vernieuwde hoofdkantoor van Microsoft in Amsterdam. Gerenommeerde sprekers delen hun toekomstvisie op de gezondheidszorg en vertellen in dat kader over hun ervaringen met cloud.

Lees hier het bericht >

 

 

Equinix feliciteert MatrixMind met Partner Award

Utrecht, 19 maart 2019 – MatrixMind is de trotse winnaar van de Equinix 2018 Partner Award als Top EMEA Marketing partner. Twee weten meer dan een. Maar Equinix gaat nog een stap verder en gelooft in de ‘Power of Three’; met 3 of meer partners ontstaat er een ecosysteem.

Lees hier het bericht >

 

 

40 procent IT-beslissers vindt innovatie binnen eigen organisatie te traag

Utrecht, 19 februari 2019 – Ruim 2 op de 5 IT-beslissers beoordeelt de innovatiesnelheid van de eigen organisatie als langzaam. Dit blijkt uit een onderzoek van MatrixMind, uitgevoerd door TNS NIPO, onder 370 IT-beslissers. De belangrijkste reden voor deze trage innovatie is volgens 46 procent een gebrekkige samenwerking tussen interne teams.

Lees hier het bericht >

 

 

COMPAREX en MatrixMind partneren op het gebied van cloud in de publieke sector

Utrecht, 28 januari 2019 – COMPAREX Nederland en MatrixMind gaan samenwerken in de publieke sector en zich in dat verband richten op advies, implementatie en beheer van hybride- en public cloud oplossingen, van strategisch advies tot turn-key oplossing.

Lees hier het bericht >

 

Leiden en omliggende gemeenten krijgen single sign-on voor SaaS-applicaties

Utrecht, 10 augustus 2018 – Medewerkers van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude, Servicepunt71 en Holland Rijnland kunnen vanaf nu eenvoudiger inloggen bij SaaS-applicaties voor e-mail, inkoop en HRM. MatrixMind hielp bij het inrichten van deze single sign-on-procedure.

Lees hier het bericht >

 

Gemeente Molenwaard kiest voor MatrixMind cloud oplossing

Utrecht, 19 maart 2018 – De gemeente Molenwaard, de eerste Nederlandse gemeente zonder gemeentehuis, biedt haar digitale en mobiele diensten vanaf vandaag aan via het Modern Virtual Data Center (MVDC) van MatrixMind. “Aangezien de gemeente beschikt over veel privacygevoelige informatie, werden er bijzondere eisen gesteld aan de veiligheid van de geboden cloudoplossing…

Lees hier het bericht >

 

MatrixMind realiseert autoscaling Citrix desktop in Azure voor gemeente Molenwaard 

Utrecht, 9 april 2018 – De gemeente Molenwaard, de eerste Nederlandse gemeente zonder gemeentehuis, biedt haar digitale en mobiele diensten aan via het Modern Virtual Data Center (MVDC) van MatrixMind. Met de hybride cloudoplossing van MatrixMind is het mogelijk ambtenaren vanaf nu een Citrix desktop aan te bieden op basis van autoscaling technieken van Citrix Cloud, toegepast op de resources in Azure…

Lees hier het bericht >

 

Buma Stemra en MatrixMind maken Cloud portabiliteit onafhankelijk van OS platformen 

Utrecht, 7 mei 2018 - Buma Stemra heeft samen met MatrixMind, public cloud integratie specialist, binnen het programma “Open the Core” haar cloud portabiliteit volledig onafhankelijk gemaakt van het gebruikte OS platform. Daartoe transformeerde Buma Stemra in samenwerking met MatrixMind haar on-premise omgeving o.b.v. .NET en SQL naar een PHP en .NET omgeving op basis van LINUX in Docker containers in AWS…

Lees hier het bericht >

MatrixMind realiseert grootschalige backup offload naar de Cloud voor GVB

Utrecht, 28 mei 2018 – MatrixMind heeft voor GVB een oplossing voor grootschalige offload van hun backup naar de cloud gerealiseerd. Wekelijks wordt meer dan ….TB verplaatst richting Azure. Hiermee is de traditionele backup op basis van tapes is volledig vervangen door een disc-to- disc-to-cloud oplossing…

Lees hier het bericht >

Bekijk onze video tutorials